fbpx

Svoj rad temeljimo na sveobuhvatnom pristupu ka problemu kroz kompletan pregled.

To znači da u praksi često puta nailazimo na pacijente i/ili sportaše koji dođu zbog problema na jednom segmentu tijela (primjerice zbog koljena) da bi na kraju pregleda ustanovili reflektiranu bol (primjerice iz kuka ili donjeg dijela leđa). Upravo iz tog razloga bitno je utvrditi uzrok problema, na što stavljamo fokus i radimo na otklanjanju izvora te boli.

TRETMAN TRBUŠNOG ZIDA

Jedan od naših usko specijaliziranih tretmana temelji se upravo na stručnom i profesionalnom znanju o tretiranju trbušnog zida. Nažalost, u vrhunskom sportu taj problem danas kotira vrlo visoko i mnogo sportaša se žali na neki oblik smetnji u području donjeg dijela trbuha i zdjelice. Problemi se najčešće javljaju zbog visokog intenziteta fizičkog napora (pripreme, brojne utakmice, neadekvatne vježbe), ali i zbog čestih promjena podloge (umjetna/prava kombinirana trava) te nekih biomehaničkih promjena kod sportaša (promjene u poziciji zdjelice, krivo držanje i dr.). Tretmani su prilično kompleksni i često puta je potrebno odraditi više segmenata, no rezultati neće izostati što su potvrdili naši korisnici, točnije 17 profesionalnih sportaša tijekom 2019. godine.

MASAŽA/ODRŽAVANJE TIJELA

Proces u kojem klijent dolazi na tretman u određenim vremenskim razmacima. Tretman ovisi o akumuliranim problemima u tijelu što se određuje na prvom pregledu temeljem čega se radi plan i program. Održavanje tijela uključuje masaže,čišćenje mišića,rad na povećanju opsega pokreta i ostale procedure bitne za zdravlje
(kukova, kralježnice, koljena, ramena itd…)

FIZIOLAB BIOMECHANIC RE-CHANGE

Obzirom na intenzitet treninga koji je u današnje vrijeme vrlo visok, često puta nailazimo na probleme u zdjelici. Radi se o tome da kod većine sportaša, a i rekreativaca zdjelica stoji u anteverziji. To znači da je zdjelica nagnuta prema naprijed i gornji rubovi zdjelice nisu paralelni s dijafragmom, već stoje prema naprijed (prćasta stražnjica). U takvim slučajevima, sportaši (pacijenti) se često puta žale na bol u donjem dijelu leđa, opisuju konstantnu napetost u zadnjim ložama i nekad osjećaju pritisak ili napetost u donjem dijelu trbuha. Biomechanic re-change je metoda koja se bavi opuštanjem napetih dijelova tijela koji vuku zdjelicu van prirodnog položaja. Kombiniraju se korektivne vježbe koje zadržavaju tu poziciju trupa i na taj način sportaš može izvući svoj maksimum.

TRETMAN KRALJEŽNICE

Danas svaka druga osoba pati ili ima problem s nekim oblikom bolova u kralježnici. S obzirom na način života to zapravo i nije čudno, no poražavajući je broj ljudi koji zatraži pomoć stručnjaka. Naše tijelo je stvoreno da bude u pokretu, ukoliko se dovoljno ne krećemo ili ne bavimo samim sobom, mišići propadaju i tada nastupaju problemi. Najčešći primjer problema upravo je bol u kralježnici, dok postoje i brojni drugi problemi među kojima se nerijetko javlja i prenapetost u mišićima.
Nakon detaljnog pregleda kralježnice, koristeći protokole manualne medicine određujemo plan i program tretmana. Specijalnim tehnikama djelujemo ciljano na uzrok problema te uklanjamo mogućnost remisije istih.

KOMBINIRANI TRETMAN

Uključuje specijalne manualne tehnike (Maitland koncept,Cyriax,DNS) u kombinaciji sa alatima: IASTM, Dry needling, Flossing, Kinesiotape, elektroterapija -INTERX-om. Prema potrebi, kombiniramo sve navedeno radi što bržeg i kvalitetnijeg rješavanja problema.

TRETMAN ČIŠĆENJA MIŠIĆA

Ovaj tretman je izvorno naša tehnika koju smo razvili i usavršili unazad nekoliko godina. Radi se o posebnoj metodi čišćenja muskulature ili jednog segmenta (primjerice stražnje lože) gdje se prilikom pregleda mišića pronalaze kritične zone ili točke kojih često puta sami pacijenti/sportaši nisu ni svjesni. U pravilu se radi o umoru koji vrlo brzo zahvati određeni dio tijela, osjećaju težine, napetost prilikom izvođenja nekog pokreta kojeg često opisuju “kao da nema više prostora”. To su produkti umora (mliječna kiselina), razne mikrotraume (medijatori upale) ili udarci (hematomi) koji nisu zbrinuti ili drenirani u potpunosti te fizički smetaju da taj mišić izvuče svoj maksimalni potencijal.
Rezultati i benefiti ove tehnike su prilično efikasni i brzo vidljivi.

SAVJETOVANJE O PREHRANI

Zdrava prehrana jedan je od najvažnijih aspekata čovjekovog zdravlja te liječenja svih ozljeda i bolesti. Naime, ljudsko tijelo stvoreno za konzumaciju biljne hrane, a ako pogledamo anatomiju čovjeka, počevši od oblika zubiju, vidimo da su prilagođeni za mljevenje biljaka (baš kao i kod drugih biljojeda). Čovjekova čeljust giba se u više smjerova, dok se ona u mesojeda giba u samo dva smjera (gore-dolje). Također, čovjekova crijeva su vrlo dugačka i želučana kiselina je vrlo blaga za razliku od mesojeda čiji je probavni trakt vrlo kratak, a želučana kiselina i do 10 puta jača od naše. Čovjekov organizam može probavljati i kombinirati namirnice životinjskog podrijetla, no bilo bi poželjno da ih konzumira u manjim količinama.
Prednosti biljne prehrane naročito su izraženi kod sportaša što dokazuje i Per-Olaf Astrandovo istraživanje kojim je dokazao da veću izdržljivost imaju sportaši koji konzumiraju biljnu hranu. Nudimo vam individualne usluge savjetovanja o pravilnoj prehrani koja će zadovoljavati potrebe vašeg organizma.